Kvalitet pilećeg mesa na teritoriji Južnobačkog okruga je zadovoljavajući. Poštuju se standardi zdravstvene bezbednosti u proizvodnji i prometovanju.
Inspekcijski nadzor je redovan, kažu u Južnobačkom okrugu i apeluju na potrošače da se meso kupuje u prodavnicama i u objektima sa rashladnim uređajima.
Standardizacija proizvodnje i primena dobre proizvodjačke prakse ključna je za dobijanje kvalitetnog proizvoda na tržištu, kažu na živinarskoj farmi Agroprodukt u Bečeju gde se posebno vodi računa o kvalitetu hrane za odgoj životinja.
Veterinar Siniša Gvojić kaže da od niza uslova zavisi kvalitet pilećeg mesa na tržištu.
Načelnik južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković navodi da kvalitet pilećeg mesa na tržištu odgovara standardima zdravstvene bezbednosti .
Zakonom o bezbednosti hrane u Srbiji definisano je na koji način subjekti mogu poslovati u proizvodnji i prometovanju hrane.
Važna je sledljivost proizvodnje i standardizacija.
Nepoštovanje zakonskih odredbi, povlači novčane kazne koje mogu iznositi i do tri miliona dinara.